Kunst er smukt

17 aug 2015

”Hvad er kunst”?

Det er et ofte stillet spørgsmål, og vi må konkludere, at det er et individuelt begreb, da der ikke findes nogen enkeltstående præcision af, hvad kunst er. Hvad kunst er for den ene, er ikke kunst for den anden. Når kunst udstilles på et galleri, har man oftere nemmere ved, at acceptere det som værende kunst. Kunst behøver ikke nødvendigvis, at være en skulptur eller et maleri, men det kan f.eks. også meget vel være en handling. Og det et er dét, der gør kunst så udefinerbart og så fantastisk! Kunst findes i et utal af afskygninger – det er kun fantasien der sætter grænsen!smuk bygning

Kunsten er en skøn udtryksmåde, som bruges i mange forskellige sammenhænge –  til bl.a. at udtrykke følelser og tanker igennem. Kunst har eksisteret stort set altid, og gør det til stadighed. Den bliver udviklet og skabet, verden rundt til bundring og begejstring for mange.

Frie Tanker

Kunstens ”frie tanker” skaber ofte inspiration og refleksion hos modtageren/beskueren. Kunsten taler altså til vores følelser og er dermed subjektiv. Ofte har kunsten til formål, at være æstetisk smuk for øjet, eller at inspirere, eller provokere.  En kunstner der i høj grad formår at provokere, er kunstnere Kristian Von Hornsleth. Hans værker har i den grad vakt opmærksomhed igennem de seneste år, bl.a. fordi der indgår pornografiske elementer og til tider provokerende sprogbrug i hans værker.  Man kan sige, at provokationen, er en god måde at få frembragt et budskab på fremfor gennem almindelig ”kedelig” kunst.

Anerkendt kunst udstilles typisk i danske og udenlandske gallerier, her kan de forskellige kunstværker betragtes, studeres og beundres af de besøgende. Danske gallerier findes overalt i Danmark – her udstilles dansk og international kunst, store som små værker. Men jo ikke kun i et traditionelt galleri udstilles kunstværker, men selvfølgelig også på museer, som eks. ARoS, Trapholt, Statens Museum for Kunst og Glyptoteket m.fl., som alle er anbefalelsesværdige museer at besøge, hvis man vil se kunst i verdensklasse.

kunst hænder

Kunst kan man også få hjem i eget hjem. Ikke blot kan det købes i et galleri, men også online findes der forskellige steder, hvor det er muligt at købe kunst til hjemmet, bl.a. hos kunstneren selv, eller gennem en online butik. Rigtig mange spændende butikker på nettet forhandler kunst i forskellige prisklasser.  Online auktioner, er også nævneværdige, hvis man er på udkig efter spændende og unik kunst til hjemmet.

Dansk kunst og design har igennem de seneste år fået en renæssance, her i blandt Kay Bojesen, Björn Wiinblad, Arne Jacobsen m.fl. Smukke og unikke kunstværker fra disse, har danskerne har atter fået øjnene op for, og ses derfor i rigtig mange danske hjem. Det er som om, at de danske forbrugere generelt er blevet mere kvalitetsbeviste, når det drejer sig om boligindretning.

Dansk design er i det hele taget populært og eftertragtet uden for Danmarks grænser, og det er ikke så underligt, da vores danske designere kan noget helt ekseptionelt. Både Tidligere og nuværende danske kunstnere og designere gør det godt på den internationale scene, derfor dansk design noget af det Danmark er særligt kendt for, og ikke mindst noget vi er rigtig stolte af.

RELATED POST

Kategorier


Seneste indlæg

Artikler på siden

Kategorier på siden