Vil du have et job? Så skil dig ud!

02 okt 2015

Konkurrencepræget arbejdsmarked

Det kan være svært at finde job i dette konkurrencepræget arbejdsmarked. Virksomheder har større og større forventinger til deres medarbejdere eller potentielle medarbejdere. På den anden side findes der mange gode kandidater, som er ledige på arbejdsmarkedet. Så der er meget konkurrence blandt. Flere og flere danskere er også begyndt at investere i mere uddannelse og højere uddannelse, hvilket gør, at der er flere kandidater fra akademiske uddannelser som er ledige på arbejdsmarkedet. Selvom de er gode kandidater til jobbet, så er der meget konkurrence, og det gælder om at skille sig ud.

Hav relevant erhvervserfaring

Den største udfordring som nyuddannede har er manglende og relevant erhvervserfaring. Det giver god mening, at virksomheder ønsker at ansætte kandidater, som har relevant erhvervserfaring. Kandidater med erhvervserfaring har allerede den erfaring, der skal til, for at påtage sig jobbet. Men kommer en nyuddannet kandidat med teorier i hånden og inden erhvervserfaring, er det ikke forundrende at denne kandidat har mindre chancer for at få jobbet. Derfor skal man som studerende forsøge at få relevant erhvervserfaring mens man er studerende. Hvis man ikke kan finde et relevant studiejob, kan man lave frivilligt arbejde, hvor man styrker ens faglige kompetencer.

Styrk dine kompetencer med kurser

En anden mulighed er at man styrker sine kompetencer med kurser. Det kan være photoshop kurser, word kurser samt excel kursus. Der findes mange forskellige kurser, men disse kurser er særligt relevant uanset branche. Dog kan det argumenteres at photoshop kurser egner sig til mere med folk som skal arbejde med markedsføring og kommunikation. Dog kan kurserne bruges, uanset hvilken branche man er i. Særligt med excel kursus og word kurser. Office-pakken bruges i alle virksomheder. Har man derfor ikke allerede kendskab til word og excel, er det essentielt at man tager word kurser og excel kursus. Photoshop kan også bruges i private sammenhænge, men ønsker man at styrke sine kompetencer inden for markedsføring og kommunikation er det en god ide også at tage photoshop kurser! Man kan tage masser af spændende kurser hos 4D.dk.

RELATED POST