Find matematikken i økonomien – på SDU!

30 okt 2016

Find matematikken i økonomien – på SDU!

Valg af uddannelse kan være en ganske svær beslutning, men ikke desto mindre er det en beslutning man er nød til at tage. Man ved måske ikke helt hvad det er man går ind til, og derfor det svære valg. Men ofte ender det meget godt hvis man vælger ud fra de fag man fandt spændende i skolen, samtidig med at man også var bare lidt god til disse fag. Var du god til det med økonomi i matematik, og fandt måske egentlig generelt matematik ganske spændende så kan det være at du skal prøve kræfter med Matematik og Økonomi på Syddansk Universitet. Matematik og økonomi er en bachelor uddannelse der blander det bedste fra matematikken og økonomiens verden.

Matematik i økonomi

Når man snakker om økonomi er det svært ikke også at komme ind på matematik. På uddannelsen i matematik og økonomi lære du at finde og løse økonomiske problemstillinger ved at anvende en matematisk tilgang. Et eksempel kunne være en virksomhed der har en begrænset mængder ressourcer, nu skal du så finde ud af den optimale måde at bruge disse ressourcer på, for at skabe det største overskud.

Datalogi i matematik og økonomi

Det lyder måske lidt skræmmende at der også er nogle datalogiske aspekter med i uddannelse matematik og økonomi på Syddansk Universitet. Men det faktisk hænger datalogien godt sammen med matematikken, som hænger godt sammen med de økonomiske problemstillinger. Så ved at lære om både datalogi og matematik, ender du med at besidde alle de egenskaber der skal til for at redegøre, analysere og løse økonomiske problemstillinger.

På uddannelsen i matematik og økonomi vil der være en tæt kobling mellem teori og praksis. På den måde ser du hurtigt hvordan den teori du læser, kan bruges til konkrete problemstillinger i den virkelige forretningsverden.

RELATED POST